Underhållning

La Clique vill att du följer dina drömmar

Jag såg den brittiska varietégruppen La Cliques fantastiska föreställning på Tyrol igår kväll. Med en stor dos humor utför artisterna nervkittlande akrobatik och trolleri på en minimal scen. Det är naket, charmerande, förvånansvärt, roligt och fantasifullt.

Jag kan inte direkt plocka fram ett favoritnummer i föreställningen. Alla var i en klass för sig. The English Gents, de två australiensiska akrobaterna i randiga kostymer, som klättrar på varandra stod för ett enastående nummer. Ursula Martinez’ nakentrolleri och hennes hysteriska ”I want to be ethnic”-låt, den norske Captain Frodos elastiska relation till tennisracketar, Jess Loves makalösa hoppreps- och ringnummer, David O’Mars badkarsshow (som bokstavligen fick en kvinna i publiken att stöna) och The Skating Willers rullskridskoakrobatik var också kanonbra. Cabaret Decadances lysande dockteater och Carl-Einar Häckners humoristiska trolleritricks kommer jag inte heller att glömma i första taget.

Föreställningen avslutades med Captain Frodos uppmaning (sittandes på ett vingligt torn av uppstaplade små hinkar): ”Det är lustigt vad människor gör för att försörja sig (*publiken brister ut i gapskratt*). Jag hoppas inte att ni, efter att ha sett den här showen, fortfarande tycker att era drömmar känns ouppnåeliga. Strunta i alla ‘måsten’ – följ era drömmar!

La Clique uppträdde hela förra veckan på Tyrol. Efter en kort turné runtom i landet är de tillbaka i Stockholm den 10 september. Missa inte denna show! För info se här.

Ayse

Bilden är hämtad från http://www.sodrateatern.com

Annonser
Standard