Demokrati, Identitet, Skamvrån

Framtiden är ljus

Jag följer på distans diskussionen kring självmordsbombningen i Stockholm. Det som skedde i city är oacceptabelt. Vilken tur att inga förbipasserande kom till skada. Händelsen väcker liv i frågor som jag länge har klurat på: ”När ska man införa säkerhetskontroller i varuhus, t-bana och offentliga platser? Vad väntar man på?”.

Som väntat dröjde det inte länge förrän folkkära debattörer/journalister skrev artiklar om hur farligt det är med polarisering i samhället. Visst är det livsfarligt med all form av polarisering. Men det blir löjligt att höra detta från personer som tidigare har varit med och bidragit till polariseringen. De är inte intresserade av att nyansera debatten. De utnyttjar varenda ögonblick för att synas och höras. Därutöver har nog antiislamiska inlägg och hatiska kommentarer om muslimer på svenska bloggar aldrig blomstrat på det här sättet tidigare. Generaliseringarnas tid når nya höjder. Debatten är förutsägbar och enkelspårig.

Allt är som vanligt, med andra ord. Ett enastående samhällsklimat väntar bakom hörnet. Kidsen som växer upp i dag går en härlig tid av tolerans och respekt till mötes.

Ayse

Annonser
Standard