Film, Underhållning

Musketörerna anno 2011


Alexandre Dumas tre musketörer har filmatiserats ett 20-tal gånger genom filmhistorien. Nu är det regissören Paul W S Andersons tur. The Three Musketeers hade Sverigepremiär i fredags (30/9) och i 2011-års version är Athos, Porthos, Aramis och D’Artagnan snabbkäftade actionhjältar som drar lite för många dåliga skämt. Jag gillar att filmen är i 3D men i det här fallet drunknar dessvärre skådespelarnas insatser rätt ofta i de välgjorda dataanimeringarna, duellerna och explosionerna.

Som du förstår sparas det inte på krutet i den här filmen. Skådespelarlistan är inte heller dum. Musketörerna spelas av Luke Evans, Matthew MacFadyen och Ray Stevenson. Orlando Bloom spelar hertig Buckingham, Milla Jovovich är den skurkaktiga Milady och Mads Mikkelsen gestaltar greve Rochefort. De överdådiga miljöerna och de fantastiska kostymerna kommer jag inte att glömma i första taget.

The Three Musketeers får tre svaga musköter i betyg av mig. I denna version har de stora likheter med James Bond. Jag undrar vad de får för egenskaper i nästa filmatisering.

Ayse

Annonser
Standard