Nätet, Sociala medier

Lunch med karriär i sikte

Jag har varit med i LinkedIn i flera år och tycker att tjänsten bara blir bättre med åren. De svenska användarna var rätt få i början och det glädjer mig att fler går med. Har du inte skapat något LinkedIn-konto än är det dags att du gör det. Till skillnad från Facebook (FB) kan du här bygga upp ett professionellt nätverk. Här hittar du inte bara gamla klasskompisar utan gamla och blivande kollegor.

LinkedIn har 117 miljoner registrerade användare och siffran stiger för varje månad. De flesta användarna bor i USA. I september hade drygt 782 000 svenskar sitt CV på siten.

Söker du jobb ska du definitivt skapa en profil på LinkedIn. Var nog med att fylla i allt så att ditt CV blir komplett. Glöm inte att beskriva de arbetsuppgifter som du har haft. Det underlättar för företagen som söker just efter din kompetens. Följ också de bolag som du är intresserad av att arbeta hos. De har egna profilsidor och brukar använda dem till att lägga ut jobbannonser. Sist men inte minst, ladda upp en neutral och nytagen bild på dig själv. Jag tycker att en profilsida utan bild signalerar likgiltighet. Skulle det bli aktuellt med ett möte med en intresserad arbetsgivare eller kontakt är det bra att se ut som man gör på bilden. För nätverkandet på LinkedIn stannar inte på webben.

Jonas Larsson, strateg för digitala medier på Sveriges Television, har startat tjänsten Luncha ihop. Den går ut på att du kan luncha med dina LinkedIn-kontakter. Kort sagt, en angenäm kombo av nytta och nöje. Vem vet vad din nästa lunch kan leda till?

Ayse

Bilden är hämtad från www.neatplates.com

Annonser
Standard